ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

 To Σάββατο πριν τον αγώνα κρεμάστηκε στο γήπεδο το πανό της φωτογραφίας.

Ύστερα από λίγη ώρα, μετά από εντολή των υπεύθυνων, επιστρατεύτηκαν διάφορες μονάδες μπάτσων προς αναζήτηση του πανό, το οποίο θα αποτελούσε το αποδεικτικό στοιχείο μιας ακόμα δικογραφίας, όπως ανέφεραν.

Υπό την απειλή των παραπάνω, το περιβόητο πανό κατέβηκε και το μανιώδες ψάξιμο έλαβε τέλος.

Τέτοιος πανικός όμως για ενα κομμάτι πανι..?? 
Μήπως είχε κάποιο ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος και έτρεξαν να μας διορθώσουν..??
Ή μήπως γράφτηκε κάτι που δεν ισχύει..??

Τελικά στις μέρες μας ποινικοποιείται ο λόγος, οι απόψεις ειδικά όταν αναφέρονται σε ευαίσθητα θέματα και ειδικά όταν αυτά θίγουν τους κυβερνώντες. Βέβαια οι ίδιοι μπορούν να θεωρούν ότι η μαστροπεια είναι προσωπική υπόθεση και ακόμα περισσότερο μπορούν να το εκφράζουν δημόσια χωρίς καμία συνέπεια.
Ψιλά γράμματα..

Με την κίνηση του Σαββάτου θέλαμε να τιμήσουμε τον 27χρονο Βασίλη Μάγγο από τον Βόλο, που έναν μήνα νωρίτερα είχε ξυλοκοπηθεί και βασανιστεί άγρια από ενστολα σκουπίδια. Δεν θα το παίξουμε ιατροδικαστές, ούτε έχει σημασία για μας αν ο θάνατος του συνδέεται καθαρά ιατρικά με τον ξυλοδαρμό του. Συνδέεται σε εκείνον τον βαθμό που μας κάνει να διαμαρτυρόμαστε ακόμα μια φορά για την αστυνομική βία, την κρατική καταστολή και τις συνέπειες -σωματικες και ψυχολογικές- που μπορεί να επιφέρει στον καθένα από εμάς.

Μπορεί βέβαια το πανό να σηκώθηκε με αφορμή τον χαμό του Βασίλη, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα υπόλοιπα ευτράπελα που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό με την υπογραφή του κυβερνώντος κόμματος. Οικονομικά σκάνδαλα και ζαρντινιερες αξίας όσο κι ο κατώτατος μισθός, διαδηλώσεις με άδεια και απαγόρευση των κεκτημένων, μια κυβέρνηση συντηρητισμού και υποκρισίας για μια κοινωνία αρίστων. Ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος που δεν αποτελεί έκπληξη για μας, ωστόσο όπως πάντα έτσι και τώρα θα μας βρίσκει στην απέναντι μεριά.

Θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι σας.

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

FENTAGIN 1980